lørdag den 16. marts 2013

Udvikling af prototyper



Når man får en ny innovativ idé, er det i dag vigtigt at udvikle flere prototyper før det endelige produkt markedsføres. Ved hjælp af kundeinddragelse (for eksempel via et smagspanel), kan man hurtigt finde ud af hvilken retning man bør bevæge sig i udviklingen af sit produkt. Vi har været rigtige glade for al den respons vi har fået hos Jer på Facebook, med tanker og ideer til smagssammensætninger. Bliv endelig ved med at tænke kreativt, for vi elsker det! :-)

Her hos Måltids Is, havde vi tirsdag d. 12. marts en prøvesmagning på flg. varianter:

-          Broccoli/abrikos

-          Bagt gulerod/appelsin/abrikos

-          Frisk gulerod/appelsin/ingefær/citron

-          Fennikel/appelsin

-          Avocado/kakao/citron

Vi lavede også en Avocado/citron/selleri is – men her var smagssammensætningen på ingen måde tilfredsstillende, så den blev ikke introduceret for smagspanelet.

Smagspanelet udvalgte 3 af vores is, som de gerne ville se til vores event d. 20. marts på VIA Campus Nord Aarhus:

-          Gulerod/appelsin/ingefær/citron

-          Fennikel/appelsin

…og ja… hvem havde troet det…

-          Broccoli/abrikos

Responsen var fantastisk, og på baggrund af denne fik vi også noget konstruktivt kritik, som vi  tog med videre i produktionen fredag d. 15. marts:

-          Mere tekstur i gulerodsisen à vi vil kun bruge bagt gulerod i stedet for friskpresset.

-          Mere tekstur i fennikel isen à vi vil bage halvdelen af vores fennikel, og presse den øvrige halvdel til saft.

-          Flydende stevia har for meget bismag af sødemiddel à vi vil derfor udskifte det med sødemidlet Suvida, der bl.a. indeholder Stevia men uden bismag :-)

Det er første gang vi arbejder med Suvida. Det er et nyt type sødemiddel på markedet, der ligner sukker og også bruges i samme forhold (1:1). Suvida søde- og bagemiddel indeholder sødestofferne Sucralose og Erythritol. Her er lidt fakta for den garvede eller den interesserede :-)

-          Sucralose er lavet af sucrose (alm. sukker), hvor man har udskiftet 3 hydroxylgrupper med klor atomer. Sucralose søder 600 gange mere end sucrose, og bruges ofte i blandt andet slik. Selvom sødemidlet er lavet af almindelig sukker, indeholder det ingen kalorier :-) Hvad tænker du om det?



-          Erythritol/sukrin  er en sukker alkohol, og altså ikke et kunstigt sødemiddel. Sukker alkoholer findes naturligt i frugter og grøntsager, hvor erythritol er naturligt fermenteret sukker fra majs. Erythritol er kaloriefrit og søder kun 0,7 gange så meget som sucrose. Sødemidlet påvirker ikke  blodsukkeret eller gir’ huller i tænderne..Mange mener endda, at sødemidlet fungerer som en antioxidant. Det må man da ta’ hatten af for :-)

Sødemidler vs. almindelig sukker er en diskussion der kan vare for evigt. Hos Måltids Is kan vi godt lide at holde produktet så naturligt som muligt, men skal isen indtages som en del af et måltid, skal det overholde visse krav om kalorieindhold, der gør at vi ikke ønsker at tilsætte almindelig sukker. Vi forsøger derfor så vidt muligt, at søde isen med naturlig frugtsukker fra fx appelsiner, som så bakkes op af Suvida.

Vi ser stadig vores is som en prototype, og har mange tanker og ideer vi stadig vil afprøve. Måske det er muligt at lave en variant, der er sødet med honning, men som har et fornuftigt kalorieindhold? Vi ved det ikke før vi prøver det. Derfor: prototyper, prototyper, prototyper :-)

Kom og smag vores nuværende prototype til eventet d. 20. marts og giv os en kommentar med på vejen. Her vil det også være muligt at se næringsberegninger på vores is :-)

Til slut er der lidt billeder fra vores seneste dag i køkkenet, så du kan følge lidt med i hvilke råvarer der kommer i isen :-) Vi ses!
Lækre friske appelsiner...
 
 
... Gir' dejlig frisk appelsinsaft :-)
Kathrine ved saftpresseren :-)
 
Tilsætning af Suvida
 
 
Abrikoser presses
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar